Hamid Belarbi

Ik haal veel voldoening uit het verder helpen van kwetsbare ouderen en (jong) volwassenen in een maatschappij die steeds sneller wordt. Behoud van zelfstandigheid, zo lang mogelijk voor jezelf kunnen én blijven zorgen zijn immers een groot goed.

Voordat ik in 2016 de praktijk opende werkte ik in verschillende revalidatiecentra. Daar was het doel iemand weer zo zelfstandig mogelijk en met een goed gevoel naar huis te laten gaan. Als patiënten eenmaal thuis waren, bleek de uitdaging pas echt te beginnen.

En daar ligt sindsdien mijn focus: na een periode van revalidatie ervoor zorgen dat goede ergotherapie zelfredzaamheid en zelfstandigheid verbeteren. Thuis, en op het werk.

Ik spreek zowel Nederlands als Arabisch: dus ook als de Nederlandse taal lastig voor u is, bent u bij mij van harte welkom en aan het juiste adres.

Kwaliteitsregister & beroepsvereniging

Ik sta als ergotherapeut ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP nummer: 29913627590).
De algemene voorwaarden opgesteld vanuit de beroepsvereniging zijn van toepassing op onze werkzaamheden.

Amber Rooseboom

Samen met cliënten kijken welke mogelijkheden er zijn om hun zelfstandigheid in het leven te behouden of zelfs te vergroten vind ik belangrijk. Als therapeut is het belangrijk om aan te sluiten op de voor de cliënt belangrijke dagelijkse activiteiten, zodat therapie op maat kan worden geboden.

Voor ik bij ErgoDruckPunt aan de slag ben gegaan heb ik gewerkt in de geriatrische revalidatiezorg. Omdat ik het fijn vind om de tijd te nemen voor de cliënt en een goede therapeutische relatie op te bouwen heb ik ervoor gekozen om cliënten thuis te behandelen. Door bij cliënten thuis te komen neem je direct een kijkje in hun leven, wat het bieden van therapie nog beter op hun dagelijks leven en activiteiten laat aansluiten.

 

 


   

Over de praktijk

Ergotherapie bij Ergodruckpunt

1. Analyseren van het probleem
2. Zoeken naar oplossingen
3. Adviseren
4. Behandelen

Ergodruckpunt is gevestigd in Arnhem-Noord aan de Druckerstraat 16 (wijk Geitenkamp) en op de Velperbuitensingel 15 in het centrum

Bij onze praktijk staat de client centraal. Het belangrijkste doel van de ergotherapie is een optimale participatie.

De ergotherapeut besteedt dan ook vooral aandacht aan het uitvoeren van betekenisvolle activiteiten (taken waarmee de client vorm geeft aan zijn rol) door clienten die door ziekte, lichamelijke of psychische beperkingen of door sociale redenen problemen ervaren in het doelen.

De autonomie van de client staat in het proces van de behandeling centraal. Vanuit een cliëntgerichte werkwijze wordt het behandelproces vormgegeven. De zorgvisie van Ergodruckpunt betekent dat wij samen met de client naar oplossingen en mogelijkheden gaan zoeken om betekenisvolle activiteiten (weer) op te kunnen pakken.

De ergotherapeut richt zich op activiteiten die u dagelijks doet of zou willen doen. Als u beperkingen of problemen ervaart tijdens veelvoorkomende handelingen, thuis of op het werk: vraag ons om advies. ErgoDruckPunt helpt u uw dagelijkse activiteiten zo goed, zo zelfstandig mogelijk en met plezier te kunnen uitvoeren.

wij werken samen