Go Back

15-04-2019

'Veilig op weg met de scootmobiel of rolstoel'

'Veilig op weg met de scootmobiel of rolstoel'

Het lijkt zo vanzelfsprekend: zelfstandig boodschappen doen of een arts bezoeken, erop uit gaan met familie of vrienden, even naar het postkantoor. Veel mensen kunnen echter door hun ziekte, beperking of ouderdom de deur niet uit. De ergotherapeut kan in zo’n situatie hulp bieden. Met advies en training is het mogelijk verplaats- en vervoersproblemen te verminderen of op te lossen.


De rol van de ergotherapeut kan zijn:
Begeleiding bij aanvraag verplaats- of vervoermiddel. Uitleg en training over het gebruik van het apparaat in eigen woonomgeving. Het opfrissen van de verkeersregels en omgang met verkeerssituaties en obstakels. De lessen richten zich op technische voertuigbeheersing, theoretische verkeerskennis en praktische verkeersdeelname zoals de bediening, het op- en afrijden van een oprit, achteruitrijden, manoeuvreren in een kleine ruimte en nemen van een rotonde.


Met de online verkeerstest van Veilig Verkeer Nederland ontdek je in 2 minuten of je kennis van de verkeersregels voor scootmobielgebruikers up to date is. Doe de online verkeerstest op vvn.nl/opfriscursus.


Voor meer info ga naar hierDoor: Ergodruckpunt
Deel dit nieuws: